ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανία | Χριστούγεννα… με το στρατό στους δρόμους

People line up to receive the vaccine against coronavirus disease (COVID-19) at a vaccination center at the Dresden Fair, in Dresden, Germany, July 29, 2021. REUTERS/Matthias Rietschel

Η κυβέρνηση θα αναπτύξει 12.000 άνδρες από τώρα μέχρι τις γιορτές για να βοηθήσουν τις υγειονομικές αρχές, όπου χρειάζεται, ενώ συζητά επιπλέον περιοριστικά μέτρα

Γερμανία | Χριστούγεννα… με το στρατό στους δρόμους

Το στρατό κατεβάζει κυριολεκτικά στους δρόμους η Γερμανία εν όψει της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να βοηθήσει όπου μπορεί τις υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πάντως σε νέο, σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, η Άνγκελα Μέρκελ, απηύθυνε δραματική έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Δύσκολες εβδομάδες βρίσκονται μπροστά μας και μπορείτε να δείτε πόσο ανήσυχη είμαι» τόνισε στο μήνυμα της  προς το γερμανικό λαό η Καγκελάριος. «Καλώ άμεσα όποιον δεν έχει ήδη εμβολιαστεί, να αναθεωρήσει» πρόσθεσε, καθώς ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Για τον καλύτερο συντονισμό και την υποστήριξη όλων των δομών, το επιτελείο αντιμετώπισης κρίσεων του γερμανικού στρατού προετοιμάζεται να αναπτύξει 12.000 στρατιώτες στους δρόμους, μέσα στην εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, ήδη έχουν αναπτυχθεί οι πρώτοι 630 άνδρες και αναμένεται σύντομα και η συνέχεια, με στόχο να φτάσουν τους 6.000 μέχρι τα τέλη του μηνός και τελικά τους 12.000 τα Χριστούγεννα. Ο στρατός θα βοηθήσει στους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, αλλά και τη διενέργεια τεστ σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ – Κάρενμπάουερ αναμένεται να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για τη διαχείριση της πανδημίας που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων, την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην ίδια συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος και επιπλέον περιοριστικά μέτρα, αν και ούτως ή άλλως φαίνεται πως τα τρία κόμματα που συζητούν τον σχηματισμό κυβέρνησης έχουν δώσει σιωπηλά την αποδοχή τους στην παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που λήγει κανονικά στις 25 Νοεμβρίου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας