ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστρία | Καθολικό λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους

Ανακοινώθηκε από τον καγκελάριο Alexander Schallenberg

Αυστρία | Καθολικό λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους

Λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, η Αυστρία ανακοίνωσε lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Ίνσμπρουκ ο καγκελάριος Alexander Schallenberg, οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν την Κυριακή. Δεδομένης της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων, δεν είναι πλέον λογικό να περιμένουμε. «Θα κάνουμε αυτό το βήμα τώρα». Δεν μπορεί να αναμένεται από τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού να μπουν σε άλλο lockdown για όλους, ο συντηρητικός πολιτικός δικαιολόγησε τον περαιτέρω περιορισμό για τους μη εμβολιασμένους.

Μόλις τη Δευτέρα η κυβέρνηση εισήγαγε έναν κανόνα 2G για τα μπαρ, τον τουρισμό, τις εκδηλώσεις και τα αθλήματα: πρόσβαση έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν αναρρώσει από τον Covid-19. Επιπλέον, από τις αρχές Νοεμβρίου ισχύει ένας κανόνας 3G στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να παρουσιάζουν τακτικά αρνητικά τεστ.

Αυτά τα δύο μέτρα οδήγησαν σε απότομη αύξηση του αριθμού των αρχικών και αναμνηστικών εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα. Την Παρασκευή, οι αρχές ανέφεραν σχεδόν 11.800 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Η επίπτωση των επτά ημερών ήταν περίπου 780. «Πρέπει να σφίξουμε ξανά τις βίδες», είπε ο Schallenberg. Το lockdown θα πρέπει να ελεγχθεί με τυχαία δείγματα, ανακοίνωσε.

Με πληροφορίες από welt.de

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα