ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Καλπάζει” η πανδημία και σπάνε όλα τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων – “Κόλαση” στα νοσοκομεία

Σε διάστημα μίας εβδομάδας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 44.600 νέες μολύνσεις και 371 θάνατοι λόγω της Covid-19 – Προ των πυλών η αναστολή των χειρουργείων κατά 80% στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας

"Καλπάζει" η πανδημία και σπάνε όλα τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων - "Κόλαση" στα νοσοκομεία

Ξεπέρασαν το φράγμα των 7.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού χθες (δες ΕΔΩ), αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, η θετικότητα ανέρχεται στο 4,97%. Σε διάστημα μίας εβδομάδας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 44.600 νέες μολύνσεις και 371 θάνατοι λόγω της Covid-19, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μαρτυρούν την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Η βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει δραματικές καταστάσεις καθώς δεν υπάρχουν πλέον κενές ΜΕΘ-COVID, με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειονότητα ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Σε ασφυξία η Θεσσαλονίκη

Ουρές ασθενοφόρων σχηματίστηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα σε Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου, εκεί όπου ασθενείς βρίσκονται πλέον εκτός ΜΕΘ. Στα 28 νοσοκομεία της Μακεδονίας – Θράκης νοσηλεύονται 1.207 ασθενείς, ενώ από 499 κατέληξαν από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι τις τελευταίες 15 ημέρες, 87% ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, οι γιατροί επισημαίνουν πως θα χρειαστεί να διασωληνωθούν ασθενείς ακόμα και σε απλές παθολογικές κλινικές στο Ιπποκράτειο. Χαρακτηριστικό είναι πως η εφημερία στο «Παπανικολάου» ξεκίνησε τη Δευτέρα με μηδέν κλίνες. Μέχρι τις 6 το απόγευμα έγιναν περίπου 25 εισαγωγές και όπως αναφέρουν οι γιατροί 4 πολίτες είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ 8 ακόμη περιμένουν να διασωληνωθούν.

Διαβάστε αναλυτικά τις τραγικές εξελίξεις στο makthes..gr >>

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα