ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδεινώνονται διαρκώς οι δείκτες της πανδημίας

Επιδεινώνονται διαρκώς οι δείκτες της πανδημίας

Με ιδιαίτερη ένταση εκδηλώνεται το 4ο πανδημικό κύμα στη χώρα μας, σφυροκοπώντας πιο έντονα την περιφέρεια, όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλή. Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, τα νοσοκομεία αγγίζουν τα όριά τους. Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για τους υψηλούς αριθμούς θανάτων και διασωληνωμένων, με τις προβλέψεις για την κορύφωση της νόσου το προσεχές διάστημα να είναι δυσοίωνες.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι και 459 διασωληνωμένοι.

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Η χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, βρήκε τους πολίτες με τα πιστοποιητικά ανά χείρας, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι. Η είσοδος για τους ανεμβολίαστους σε εμπορικά καταστήματα, εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, γίνεται μόνο με αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Πηγή: ertnews

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας