ΚΟΙΝΩΝΙΑ

COVID-19 | Ανοίγει σήμερα 5/11 η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου σε όλους τους ενήλικες

COVID-19 | Ανοίγει σήμερα 5/11 η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου σε όλους τους ενήλικες

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

H  πλατφόρμα θα επιτρέπει τα ραντεβού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τρίτης δόσης θα πρέπει να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Όσο αφορά στους πολίτες άνω των 18 ετών που έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, η διαδικασία για την αναμνηστική δόση θα είναι διαφορετική.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι την προσεχή Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση και των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Μόνο που στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να είναι είτε με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο άμεσο διάστημα θα γίνεται αναμνηστική δόση και με Moderna.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα