ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 90% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς στις ΜΕΘ της 3ης και 4ης ΥΠΕ

Πάνω από 90% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς στις ΜΕΘ της 3ης και 4ης ΥΠΕ

Τα στοιχεία με τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό από τρεις Υγειονομικές περιφέρειες της χώρας παρουσίασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Με βάση όσα παρουσιάσε η κα. Γκάγκα για την 3η ΥΠΕ που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και την Δυτική Μακεδονία, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων βρίσκονται 92 ασθενείς νοσηλευομένοι σε ΜΕΘ (Το 93% είναι ανεμβολίαστο), 30 βρίσκονται σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόνου, ενώ 432 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες (77% αυτών είναι ανεμβολίαστοι)

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και στην 4η ΥΠΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης με 67 νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΜΕΘ (91% ανεμβολίαστοι), 45 να νοσηλεύονται με υψηλή ροή οξυγόνου και 405 σε κοινές κλίνες, με αυτών  73% να είναι ανεμβολίαστο.

Όσον αφορά στην 5η ΥΠΕ της Θεσσαλίας,  60 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (78% εμβολιασμένοι) , 23 ασθενείς (όλοι ανεμβολίαστοι) βρίσκονται σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόνου ενώ 320 ανεμβολίαστοι ασθενείς και 141 εμβολιασμένοι βρίσκονται σε απλές κλίνες.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα και τα φάρμακα, την έλευση των οποίων είχε προαναγγείλει η κ. Γκάγκα δήλωσε τα εξής: «Περιμένουμε για τα μονοκλωνικά να έχουμε την έγκριση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για τα χάπια είμαστε σε συννενόηση με εταιρεία για  να μπορέσουμε να τα εισάγουμε. Τα φάρμακα θα είναι μέχρι 10 χιλιάδες,  δεν θα τα πάρουν όλοι, είναι πολύ ασφαλέστερο όμως να εμβολιαστούμε. Δεν υπάρχει παραγωγή τέτοια που να καλύπτει τα κρούσματα αυτή την στιγμή».

«Κανένα σύστημα υγείας σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητο»

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όλους για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του ιού: «Πέρα από την ελληνική πολιτεία να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτό το κύμα, να φοράμε μάσκες, να μην συγχρωτιζόμαστε και να εμβολιαστούμε.  Κανένα σύστημα υγείας σε καμία χώρα του  κόσμου δεν είναι ανεξάντλητο»

«Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ενώ έκανε έκκληση για εμβολιασμό ειδικά στις εγκύους.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επιβολή οριζοντίων μέτρων εξήγησε πως πέρσι ακόμα και εν μέσω lockdown, τα κρούσματα ανέβαιναν για 4-5 εβδομάδες. «Ο κόσμος δεν τηρούσε τα μέτρα», ανέφερε.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα