ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος εγκύου από την Κατερίνη | Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο για ευθύνη γιατρού

Αντικρουόμενα είναι τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το θάνατο της ανεμβολίαστης εγκύου από την Κατερίνη η οποία υπέκυψε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη μητέρα της κοπέλας η γυναικολόγος της ήταν αυτή που τη συμβούλεψε να μην κάνει το εμβόλιο, ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δίνει μια άλλη διάσταση.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά, με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας» είπε και πρόσθεσε:

«Σε όποια καταγγελία έχουμε, μιλάμε με τον συνάδελφο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «όπως κατάλαβα, δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια. Αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο».

«Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας» συνέχισε.

«Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο» τόνισε, κλείνοντας ο κ. Τσανικίδης.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας