ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία στεντ τοποθετήθηκαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Κρίθηκε αναγκαίο μετά το σπινθηρογράφημα και τις εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση τριών στεντ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος υποβλήθηκε στην επέμβαση σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομογένεια. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, η επέμβαση κρίθηκε αναγκαία μετά το σπινθηρογράφημα και τις εξετάσεις που έγιναν με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Πότε θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει ο Οικουμενικός Πατριαάρχης αναμένεται να πάρει εξιτλήριο αύριο και να αναχωρήσει το Σαββατοκύριακο για την Κωνσταντινούπολη. Από το περιβάλλον του από τη πρώτη στιγμή έλεγαν πως δεν υπάρχει ανησυχία, αφού το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν γνωστό  και το στεντ θα έμπαινε κάποια στιγμή. Ηταν ευκαιρία λοιπόν όπως αναφέρουν μιας και είναι στην Νέα Υόρκη με τα καλύτερα νοσοκομεία να αντιμετωπιστεί εδώ αυτό το πρόβλημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πολύ καλή διάθεση όλη την ημέρα πριν την επέμβαση. Ενδεικτικό της γενικότερα καλής κατάστασης της υγείας του είναι ότι το πρόγραμμα του έγινε κανονικά και είχε μια σημαντική επαφή καθώς συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με το Δημαρχείο ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και το θέμα των φυλετικών και των κοινωνικών διακρίσεων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και στις 20-21 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα