ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Παντελεήμονα | “Βούλιαξε” από κόσμο στην αργία της 28ης Οκτωβρίου (φωτό)

Για πολλά χρόνια ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα ήταν καλά κρυμμένος στις πλαγιές του Ολύμπου

Σιγά-σιγά-και σχεδόν αθόρυβα θα μπορούσε να πει κανείς-κατέκτησε τη θέση που του αξίζει στις καρδιές όσων αγαπούν το βουνό, τους γραφικούς προορισμούς και την cocooning διάθεση. 

Τα παραδοσιακά καταλύματα, οι γαστρονομικές επιλογές, τα μικρά μαγαζάκια με προϊόντα οικοτεχνίας και παράδοσης, που «ξεπηδούν» σε διάφορά σημεία, καθώς περιδιαβαίνει κανείς τα γραφικά πλακόστρωτα, εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι όχι μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που επιλέγουν, μετά το μπάνιο τους στις θάλασσες της νότιας Πιερίας, να ανέβουν για φαγητό αλλά και για ύπνο στον Παλιό Παντελεήμονα συνδυάζοντας σε μία εξόρμηση, θάλασσα και βουνό και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. 

Ο Παλιός Παντελεήμονας δείχνει να παίρνει «σκυτάλη» ανάμεσα στους προορισμούς της Πιερίας. Ενδεικτική ήταν η κοσμοπλημμύρα στην πρόσφατη αργία της 28ης Οκτωβρίου που το χωριό γνώρισε πρωτόγνωρες στιγμές. 

Πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή επιβεβαιώνουν αυτό που κατέγραψε τη κάμερα του OlympusMera.gr. Ότι γειτονικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Βέροια αλλά και πιο μακρινές όπως η Αθήνα, ανακάλυψαν έναν ιδανικό προορισμό για αλλαγή παραστάσεων που καλύπτει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα