ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήκουστο! Στη Ρητίνη πραγματοποιήθηκε παρέλαση κόντρα στην απόφαση των φορέων της Πιερίας

Μπορεί η Πιερία να βρίσκεται στο «κόκκινο», να μετρά πάνω από δύο χιλιάδες κρούσματα τον τελευταίο μήνα και το νοσοκομείο της Κατερίνης να έχει αγγίξει και πάλι τα όριά του, ωστόσο η επιπολαιότητα κάποιων φαίνεται πως περισσεύει θέτοντας  μάλιστα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Όπως είναι γνωστό, την 28η Οκτωβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις στην Πιερία με ομόφωνη απόφαση των φορέων του νομού. H έξαρση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας που είναι άμεσα εξαρτώμενη από τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στο νομό δεν άφηναν και πολλά περιθώρια σκέψης. 

Η απόφαση έγινε σεβαστή από όλους με εξαίρεση την Τοπική Κοινότητα της Ρητίνης, που,  άγνωστο για ποιο λόγο και με ποιανού προτροπή, η μαθητική παρέλαση τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα υπό τα χειροκροτήματα γονιών και εκπαιδευτικών! 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρόλο του συντονιστή της παρέλασης είχε τοπική σύμβουλος της περιοχής, η οποία κρατώντας σφυρίχτρα έδινε το ρυθμό στο βηματισμό των μαθητών! 

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βαϊνάς, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σημερινής παρέλασης στο χωριό της Ρητίνης. 

«Θέλω να καταγγείλω την ανάρμοστη συμπεριφορά των διευθυντών του δημοτικού και του γυμνασίου της Ρητίνης που άφησαν τα παιδιά να τα διαχειριστεί ένα πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει με τη σχολική κοινότητα. Αύριο κιόλας θα καταγγείλω το περιστατικό και στην υπουργό Παιδείας» δήλωσε στο Olympusmera.gr o κ. Βαϊνάς.  

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας