ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις σε 10 νομούς της Βόρειας Ελλάδας

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις σε 10 νομούς της Βόρειας Ελλάδας

Η έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έφερε και τις ακυρώσεις των μαθητικών παρελάσεων και άλλων εκδηλώσεων στους περισσότερους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται με εκατοντάδες νέα κρούσματα καθημερινά και τα νοσοκομεία στα όριά τους, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, η μεγάλη μαθητική παρέλαση που κατά παράδοση γινόταν μέχρι τώρα στις 27 Οκτωβρίου.

Επίσης αντίστοιχες αποφάσεις πάρθηκαν για τις μαθητικές παρελάσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, λόγω της έξαρσης του νέου κορονοϊού και της συσσώρευσης νέων κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες ημέρες. Με αποφάσεις των αντίστοιχων αντιπεριφερειαρχών αποφασίστηκε να ακυρωθούν οι παρελάσεις και οι εκδήλωσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστος Μέτιος.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναλυτικά αναφέρει: «Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Στις Σέρρες επίσης αποφασίστηκε να παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων και των συλλόγων. Το Στρατιωτικό Άγημα θα παρελάσει κανονικά.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα