ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγωγοί λαϊκών αγορών | Το μήνυμα στάλθηκε

Στη λαϊκή της Κατερίνης

Πιο ενωμένοι από ποτέ δηλώνουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με ανακοίνωσή τους, μια μέρα μετά την καθολική απεργία κατά την οποία οι πάγκοι σε όλη τη χώρα έμειναν κλειστοί. Να θυμίσουμε ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών αντιδρούν στο προωθούμενο , από την κυβέρνηση, νομοσχέδιο.

Το πλήρες κείμενο της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας

Χθες οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές απέργησαν. Οι πάγκοι σε όλη τη χώρα έμειναν κλειστοί. Το μήνυμα στάλθηκε, το θέμα είναι αν ακούει κανείς…

Η χθεσινή κινητοποίηση απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές. Ο κλάδος απάντησε μαζικά και δυναμικά απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που επιμένει να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει. 

Τους το λέμε ξανά λοιπόν. Η χθεσινή κινητοποίηση δεν είναι η τελευταία. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε εδώ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν υποχωρούμε. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε ησυχία. 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία ρύθμιση που θίγει συμφέροντα. Αλλά με ένα νομοσχέδιο, που καταστρέφει ένα ολόκληρο κλάδο, που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες κόσμο, που διαλύει τον πρωτογενή τομέα, που φέρνει την ακρίβεια στην τσέπη του καταναλωτή.

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές έδειξαν τι θα ακολουθήσει. Έχασαν το μεροκάματο τους, αυτό που με τόσο κόπο πασχίζουν να εξασφαλίσουν καθημερινά. Και για αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Και γνωρίζουμε, πως θα το κάνουν ξανά αν χρειαστεί.

Ο κλάδος, πιο ενωμένος από ποτέ, είναι εδώ. Ο αγώνας δε θα τελειώσει έτσι απλά. Θα συνεχιστεί με κάθε μέσο.  

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα