ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία | Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία – Γεμάτο το νοσοκόμειο Κατερίνης

Υψηλός των αριθμών κρουσμάτων σε σχολεία του Λιτοχώρου και σχολικές μονάδες της Κατερίνης – 200 μαθητές νοσούν την τελευταία εβδομάδα

Πιερία | Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία - Γεμάτο το νοσοκόμειο Κατερίνης

Αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στα σχολεία της Πιερίας.

Κατά μέσο όρο 40 κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά στις σχολικές μονάδες της Α’/θμιας και της Β’θμιας εκαπίδευσης στην Πιερία.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο οι μαθητές που νοσούν τίθενται σε καραντίνα 5 ημερών. Επομένως τα κρούσματα είναι αθροιστικά γύρω στα 200 την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε σχολικές μονάδες της Κατερίνης καθώς και σε σχολική μονάδα στο Λιτόχωρο.

Με την έξαρση που παρατηρείται πιθανή πρέπει να θεωρείται η αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων, μιας και πολλά τμήματα βρίσκονται στο όριο του 50% νοσούντων που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Γεμάτο το νοσοκόμειο Κατερίνης

Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, τόνισε ότι καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, την ίδια ώρα που η κατάσταση στο νοσοκομείο Κατερίνης αρχίζει και γίνεται ασφυκτική.

«Οι 32 απλές κλίνες Covid που διαθέτει η κλινική μας είναι όλες γεμάτες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες 4 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του νοσοκομείου όπως πέρσι διότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά που πρέπει να νοσηλευτούν» ανέφερε ειδικότερα.

Συμπλήρωσε ότι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε στους όμορους νομούς να μεταφερθούν περιστατικά, αποκαλύπτοντας ότι χθες περιστατικό κορονοϊού έφυγε χθες από την Κατερίνη προκειμένου να νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και η αναμονή του έφτασε ακόμη και τις οκτώ ώρες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα