ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Μητροπολίτη Κίτρους

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στο Επισκοπείο τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού  Συλλόγου Δρ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, με τον οποίο είχε μακρά και εποικοδομητική συνομιλία. Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη ενημέρωσης ομάδων του πληθυσμού, κάτι που συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης προς τον ιατρό και στην αναχαίτιση της παραπληροφόρησης.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Πρόεδρο και ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Επισήμανε τη χρησιμότητα της έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης και δήλωσε την προθυμία της τοπικής Εκκλησίας να συνεργαστεί με τον ιατρικό κόσμο για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Τόνισε μάλιστα ότι στην παραπάνω κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις της Διοίκησης της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της «διατύπωσε την πάγια θέση της ότι η ιατρική περίθαλψη των Ελλήνων Πολιτών είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, η οποία εκφράζεται με τα αρμόδια όργανά της, και λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ η Εκκλησία με την θεολογία της, την λατρεία της και την ποιμαντική της διακονία ενδιαφέρεται για την πνευματική υγεία των Χριστιανών, που έχει και σωματικές συνέπειες, στην προοπτική της συνέργειας μεταξύ Θεού και ανθρώπου».

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Κίτρους δήλωσε την προθυμία του, με τη διπλή ιδιότητά του ως Προέδρου τόσο του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημἰας Θεσσαλονίκης, για ειδική συνεργασία και κοινές δράσεις με τους παραπάνω φορείς.

Τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης και μέλη του Συλλόγου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας