ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφερναν από τη Βουλγαρία και πωλούσαν λαθραία αλκοολούχα ποτά σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Πιερία

Συνελήφθησαν προχθές, Δευτέρα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας τέσσερα μέλη της

Άλλη μία εγκληματική ομάδα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία λαθραία αλκοολούχα ποτά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Συνελήφθησαν προχθές, Δευτέρα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας τέσσερα μέλη της.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα τέσσερα άτομα, ιδιοκτήτες-νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων στις εν λόγω περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική αυτή ομάδα, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021, δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία και την περαιτέρω διάθεση-πώλησή τους στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας αρχικά αποθήκευαν τις φιάλες των αλκοολούχων ποτών στις οικίες τους. Ακολούθως με χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (ξύστρες – αιθυλική αλκοόλη – συσκευές θερμοκόλλησης), επικολλούσαν στις φιάλες πλαστές ετικέτες με ελληνικούς χαρακτήρες, ώστε να προσομοιάζουν με ελληνικά. Στη συνέχεια τα διέθεταν σε δίκτυο πελατών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας σε διάφορα καταστήματα (καφέ μπαρ και μίνι μάρκετ).

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.237 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, 3.721 πλαστές ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, φορτηγό τύπου van και υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την απόξεση και θερμοκόλληση των πλαστών ετικετών.

Για τα καταστήματα των κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενημερώθηκε σχετικά η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβεί σε σχετικό έλεγχο.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πρόσφατα άρθρα