ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέλαση κορωνοϊού στην Πιερία | 1200 περιστατικά και πάνω από 130 εισαγωγές από τις αρχές Σεπτέμβρη στο Γενικό Νοσοκομείο

Πάνω από 1200 περιστατικά covid αντιμετώπισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης από τις αρχές του Σεπτέμβρη. 

Ήδη από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε η ανοδική πορεία των κρουσμάτων στην Πιερία, έχουν γίνει περισσότερες από 130 εισαγωγές στην κλινική covid.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή  κ. Γιώργου Χατζηγεωργίου προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε την Πιερία την Κυριακή, το νοσοκομείο Κατερίνης έχει, για μια ακόμα φορά, ξεπεράσει τα όριά του, καθώς και οι 40 κλίνες της κλινικής covid αλλά και αυτές της εντατικής είναι κατειλημμένες. 

Μάλιστα υπάρχουν ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι έως και 48 ώρες στην απλή κλινική covid μέχρι να διακομισθούν σε κάποιο γειτονικό νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου υπήρξε πρόβλημα με το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στην νοσηλευτική υπηρεσία, οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή ενώ τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό. Έχουν ήδη τοποθετηθεί 25 νοσηλευτές και 13 λοιπό υγειονομικό προσωπικό. 

Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση τόσο της υπουργού, όσο και του ΓΓ αλλά και του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, θα καλύφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων, στο σύνολό τους. 

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής, που σηκώνει το βάρος της αντιμετώπισης του covid, υπηρετούν τέσσερις παθολόγοι (από πέντε καθώς την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε ένας), ένας μετακινημένος από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και ένας πνευμονολόγος ενώ ένας ακόμη γιατρός από την Πρωτοβάθμια καλύπτει εφημεριες. Επιπλέον υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι.

Όσον αφορά τη ΜΕΘ, υπηρετούν τέσσερις γιατροί, ο διευθυντής της Μονάδας ενώ έχει αποσπαστεί και ακόμη ένας γιατρός από τον ψυχιατρικό τομέα με σχετική εξειδίκευση. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας