ΚΟΙΝΩΝΙΑ

COVID-19 – Εμβολιασμός | Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου για όλους πριν το τέλος του έτους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορονοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή – Σύντομα οι αποφάσεις για την τρίτη δόση

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και για τις ελευθερίες όσων έχουν εμβολιαστεί εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (6/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση για όλους, ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου».

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται κανονική ζωή»

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που θα γίνουν για τους όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορονοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

«Τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για ”κόκκινες” περιοχές» είπε.

Εστιάζοντας στην αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για την χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα της εφαρμογής διάφορων πολιτικών από το καλοκαίρι και μετά οπότε η εικόνα των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική».

Στην πανδημία, όπως ανέφερε, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας