ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινότητα χωρίς περιορισμούς για εμβολιασμένους ακόμα και στις “κόκκινες περιοχές” ανακοινώνει η Κυβέρνηση

Δυσκολεύει – ακόμη περισσότερο – η ζωή των ανεμβολίαστων

Μια κανονική… καθημερινότητα θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για τα μέτρα περαιτέρω «ελευθερίας» τα οποία πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Αντιθέτως οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα, με την καθημερινότητά τους να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, οι εμβολιασμένοι δεν θα υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό στις «κόκκινες» περιοχές όπου έχει ανακοινωθεί μίνι lockdown.

Συγκεκριμένα, δεν θα αφορά τους εμβολιασμένους ούτε το ωράριο κυκλοφορίας, με την απαγόρευση στη 01:00, ούτε για τη μουσική, αλλά ούτε και τον χορό.

Μουσική και χορός θα προβλέπεται για τους εμβολιασμένους σε όλες τις περιοχές σε όλα τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την Τετάρτη, ο οποίος αναμένεται να στείλει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Ουσιαστικά, οι αποφάσεις λαμβάνονται αφού στα μέρη που βρίσκονται οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος και συνεπώς μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του νωρίτερα στον ΣΚΑΙ.

Αντίθετα, στους μικτούς χώρους θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα -όχι όμως τιμωρητικά- για την προστασία, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μάλιστα και κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο φετινός Οκτώβριος δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο καθώς ακόμα και στις περιοχές που παρατηρείται πίεση στο ΕΣΥ, η πίεση αυτή απέχει πολύ από παλαιότερα.

«Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή»

Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία ή περισσότερη ελευθερία.

«Είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας