ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιέζεται το νοσοκομείο Κατερίνης – Επικαλούνται (άσχετο) νόμο για να επιστρέψουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή

“Κόκκινη” η Πιερία, στο κόκκινο και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης που βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε οριακό σημείο λόγω των αυξημένων νοσηλειών covid. 

Τόσο η κλινική covid όσο και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πλήρεις γι΄αυτό και όσα περιστατικά απαιτούν νοσηλεία διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενές κλίνες. 

Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο έχει να αντιπαλέψει την υποστελέχωση λόγω της αναστολής εργασίας στην οποία βρίσκονται 113 (αυτή τη στιγμή) ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αλλά και διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό. 

Χθες αντιπροσωπεία των υπαλλήλων του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή,  συνοδεία δικηγόρου, συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου ενώ επέδωσαν και αίτημα επιστροφής στην εργασία τους επικαλούμενοι τη μη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου εντός 30 ημερών. 

Ωστόσο η επιστροφή τους δεν είναι δυνατή καθώς η δική τους περίπτωση δεν εμπίπτει στο νόμο περί πειθαρχικής παράβασης αλλά στο νέο νόμο 4820/2021 που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που συγκεκριμένα αναφέρει: 

Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Η επιστροφή τους είναι δυνατή μόνο εφόσον εμβολιαστούν ή μετά από νόσηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τροπολογία που κατέθεσε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δίνεται δεύτερη ευκαιρία επιστροφής στην εργασία τους σε όσους εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη 10 υπάλληλοι οι οποίοι ήταν σε αναστολή έχουν εμβολιαστεί και έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους στο ΓΝ Κατερίνης. 

Ε.Δ

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα