ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιτόχωρο | Τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Λιτόχωρο | Τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου Θεολόγου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Λιτόχωρο, την ιστορική και όμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Ολύμπου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρας, ενώ συλλειτούργησαν ο βοηθός του Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Συλλειτούργησαν ακόμη ο εκ Μεξικού διάκονος π. Φιλάρετος Castro Herrera και ο εκ Κολομβίας υποδιάκονος Σαμουήλ Giraldo Alzate, υπότροφοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., που ήλθαν να συναντήσουν και να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχου τους κ. Αθηναγόρα. Επίσης, συλλειτούργησαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος παρουσίασε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς, ενημέρωσε συνοπτικά το εκκλησίασμα για το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο που επιτελείται στην Κεντρική Αμερινή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, τους βοηθούς Επισκόπους, τους κληρικούς και τους συνεργάτες τους, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς και τους συνοδούς του και ζήτησε να προσεύχονται για τον ιερό κλήρο και τους πιστούς της Πιερίας.

Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας. Με λόγο πνευματικό και συναισθηματικά φορτισμένο μνημόνευσε τη σταθερή και συνεχιζόμενη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην εδραίωση και την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Κεντρική Αμερική. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του πρώην Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου Γέροντος Αγαθονίκου, ο οποίος πριν 24 χρόνια βάπτισε Ορθόδοξους δύο Κολομβιανούς νέους, τον Saul Alfonso Perez Galvis και τον Louis Antonio Torres Esquivel, τους σημερινούς Βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα και Άσσου κ. Τιμόθεο, αντίστοιχα.

Μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος ταυτόχρονα τις ευχές και τα αισθήματα ενθουσιασμού και αγάπης του εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροιπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Αγαθόνικο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης. Με την ευκαιρία αυτή ξεναγήθηκε στους χώρους των Γραφείων και του Εκκλησιαστικού Μουσείου. Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε τον πολιό Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επίσκεψη, ευλογημένη αφορμή εκκλησιαστικής κοινωνίας και επικοινωνίας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας