ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food»

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food» που μαζί με το με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) και άλλα Συνδικάτα σε όλη σχεδόν τη χώρα δίνουν ένα σημαντικό και δίκαιο αγώνα. Με ένα απλό μήνυμα στους διανομείς, η εταιρεία «e-food» μέσω του μεσάζοντα-δουλεμπορικού γραφείου που τους προσλαμβάνει «ManPower», ανακοίνωσε την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή του τρόπου εργασίας σε «συνεργατικό μοντέλο». Πατώντας σε συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, εκβιάζουν το διανομέα με το δίλημμα άνεργος ή «συνεργάτης»-«επιχειρηματίας». Προωθούν μια σχέση εργασίας που απαλλάσσει τον επιχειρηματικό κολοσσό από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους (επιδόματα, ασφάλιση κλπ.) Να πως εφαρμόζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη στην πράξη και να γιατί είναι αναγκαίο από κοινού να παλέψουμε για την πλήρη κατάργησή του. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για το ποιος θα αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα εκατομμύρια που παίζονται στον χώρο των διανομών φέρνει την καταπάτηση των δικαιωμάτων.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς την «e-food» και την κάθε μεγαλοεργοδοσία πως ότι εργαλείο και να επιστρατεύσουν, ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να διαρρήξουν τη σχέση
των Σωματείων με τους εργαζόμενους. Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «e-food» και μαζί να παλέψουμε ώστε όλοι οι διανομείς ανεξαρτήτως που εργάζονται να έχουν:

Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και κατοχυρωμένα δικαιώματα
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Προστασία και αναστολή διανομών σε ακραία καιρικά φαινόμενα (παγωνιά,
καύσωνα, καταιγίδα κλπ.)
Χώρους ξεκούρασης και προσωπικής υγιεινής
Μηχανάκια με την συντήρηση και τον εξοπλισμό να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη
της εργοδοσίας
Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα