ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κλασικά αυτοκίνητα πανέτοιμα για το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Τα κλασικά αυτοκίνητα πανέτοιμα για το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασικών αυτοκινήτων αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου, αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς, όπως είναι ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, τη λίμνη Κάρλα και την περιοχή της Λάρισας (τερματισμός).

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, επισημαίνει: «Το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που ήταν ο άνθρωπος, που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασική αυτοκίνηση στην Ελλάδα».

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θεσμοθετήθηκε το 2011 από το Δίκτυο «Περραιβία» και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου – ΛΕΚΟΒ, αποτελεί από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασικής αυτοκίνησης και διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Ολυμπο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασικών αυτοκινήτων αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 10ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ) – 26η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών από τον Covid-19.

Το περίφημο Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods) είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από τον Βόλο (παραλία – κτίριο «Παπαστράτος») το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 και με προορισμό τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Λάρισας, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 14.00.

Εγγραφές – πληροφορίες

ΛΕΚΑΜ: Πρόεδρος Κουτουνίδης Νίκος, τηλ. 6975906952.

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»: Πρόεδρος Κ. Σκριάπας, τηλ. 6974881944, skriapask@gmail.com.

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος Νικ. Γκανάκης, τηλ. 6944479588.

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος, τηλ. 6972922266.

Πληροφορίες στο www.perrevia.net.gr.

About the author

OM Newsroom

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Ο μεγάλος τερματισμός στην μαγική Ελασσόνα
    «Συναγερμός» στις Λέσχες για το επετειακό 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021
    Στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία
    Βόλος, Πήλιο, Λίμνη Κάρλα, Ελασσόνα , Όλυμπος οι φετινοί απόλυτοι προορισμοί!!
    Με Διοργανωτές τη ΛΕΚΑΜ και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και μεγάλο συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας!

Πρόσφατα άρθρα