ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς τεστ στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι μετά το σάλο

Οι νέες οδηγίες σύντομα θα αποσαφηνιστούν σε κοινή υπουργική απόφαση – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Χωρίς τεστ στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι μετά το σάλο

Σε διορθώσεις, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τα τεστ και για  εμβολιασμένους ασθενείς στα οδοντιατρεία, θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τον Θάνο Πλεύρη ζητώντας να υπάρξει διόρθωση και κατά την οποία το αίτημά τους έγινε δεκτό.

Ειδικότερα:

• Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος • Αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών.

• Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.

• Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος (αερόλυμα παράγεται με τη χρήση σπρέι όπως π.χ. για χρήση τροχού κ.α. ενώ δεν παράγεται αερόλυμα για πράξεις όπως εξαγωγές, πρόβες, κολλήματα κ.α.)

Στη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με νέες οδηγίες για τη λειτουργία των οδοντιατρείων προς τα μέλη της, σημειώνεται ότι υπάρχει «προφορική διαβεβαίωση» εκ μέρους του υπουργού ότι θα υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες σε επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα