ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλευτική Επιτροπή FDA | Όχι στην τρίτη δόση Pfizer για τον γενικό πληθυσμό

Συμβουλευτική Επιτροπή FDA | Όχι στην τρίτη δόση Pfizer για τον γενικό πληθυσμό

Η συμβουλευτική Επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ψήφισε την Παρασκευή κατά της έγκρισης της τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον του κορονοϊού για τον γενικό πληθυσμό στις ηλικίες από 16 ετών και άνω, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα.

Το πάνελ, ωστόσο, θα μπορούσε ακόμα να εγκρίνει την τρίτη δόση για τις πιο ηλικιωμένες ομάδες, καθώς οι επιστήμονες συνέχισαν να συζητούν την ανάγκη για την αναμνηστική δόση στα άτομα 60 ετών και άνω μετά την αρχική ψηφοφορία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλες ψηφοφορίες, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται πως η FDA έχει ήδη εγκρίνει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων τεχνολογίας mRNA σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η μη δεσμευτική απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πει ότι θέλει να ξεκινήσει να προσφέρει την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ήδη από την επόμενη εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Ενώ ο FDA δεν έχει ακολουθήσει πάντα τις συμβουλές της συμβουλευτικής επιτροπής, συχνά το πράττει.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας