ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολική Κοινότητα και Πανδημία Covid-19

Επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Η σύγχρονη πανδημία επηρεάζει για τρίτη σχολική χρονιά το χώρο της Παιδείας. Η ανάγκη ενημέρωσης, προφύλαξης και προστασίας για την υγεία όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μελών της σχολικής κοινότητας, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από τη σχολική κοινότητα, διοργανώνει επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Σχολική Κοινότητα και Πανδημία Covid-19», τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18.00 έως τις 20.00 για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Προσκεκλημένοι εισηγητές θα είναι οι κ.κ.:  

  • Παπαευαγγέλου Βάνα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δ/ντρια της Γ ́ Παιδιατρικής Κλινικής, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, με θέμα εισήγησης: «Εμβολιασμός της σχολικής κοινότητας για την προστασία από τον COVID-19»,
  • Τσανικίδης Ηρακλής, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής
    Γ.Ν. Κατερίνης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας με θέμα εισήγησης: «Η πορεία της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Ανάλυση εμπειριών»,
  • Βούρα Νότα, Κλινική Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Παιδοψυχιατρικής Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κατερίνης, με θέμα εισήγησης: «Νέες συνθήκες, covid και καθημερινότητα. Ψυχολογικές επιπτώσεις στην ζωή των παιδιών. Πρακτικές οδηγίες για γονείς».

Η διαδικτυακή ημερίδα θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex Event. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω του Chat της Cisco Webex Event και να θέτουν ερωτήματα στους εισηγητές, όπου θα δηλώνουν και το όνομα του εισηγητή στον οποίο απευθύνονται. Μετά το τέλος των εισηγήσεων, τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν προς τους εισηγητές για απάντηση.

Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης ημερίδας: srv-dipe.pie.sch.gr/webex

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.00΄       Έναρξη ημερίδας

18.05΄       Χαιρετισμός Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Σορώτου Φλώρας.

18.10΄       Τσανικίδης Ηρακλής. «Η πορεία της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.           Ανάλυση εμπειριών».

18.30΄       Βούρα Νότα. «Νέες συνθήκες, covid και καθημερινότητα. Ψυχολογικές επιπτώσεις στην ζωή των παιδιών. Πρακτικές οδηγίες για γονείς».

18.50΄       Παπαευαγγέλου Βάνα. «Εμβολιασμός της σχολικής κοινότητας για την προστασία από τον      COVID-19».

19.10΄       Ερωτήματα – Συζήτηση.

20.00΄       Λήξη ημερίδας.

Τη διαδικτυακή ημερίδα θα συντονίζει ο εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ναούμ Ευαγγελόπουλος.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας