ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μίκης Θεοδωράκης | Έφτασε στην Κρήτη η σορός του – Σήμερα στον Γαλατά Χανίων η κηδεία

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο λιμάνι των Χανίων και θα οδηγηθεί στον Γαλατά όπου θα γίνει η κηδεία και η ταφή του

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιστρέφει εκεί απ’ ξεκίνησε, στη γη της Κρήτης και στον Γαλατά Χανίων. Ο μεγάλος Έλληνας θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στην τελευταία του κατοικία που όπως ο ίδιος επιθυμούσε είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Λίγο πριν από τις 7:30 έφτασε στο λιμάνι των Χανίων η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που τις προηγούμενες τρεις ημέρες είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με ανθρώπους όλων τον ηλικιών να πηγαίνουν στο παρεκκλήσι στη Μητρόπολη ώστε να αποχαιρετήσουν τον μουσικό, τον αγωνιστή, τον ειρηνοποιό, Μίκη Θεοδωράκη.

Ήδη στο λιμάνι των Χανιών έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι ώστε να υποδεχθούν τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσά τους βρίσκοντια μέλη της οικογένειάς του αλλά και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βάσει του προγράμματος, η σορός του Θεοδωράκη με ενδιάμεση στάση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, η σορός του θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα και στις 13:00 στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Στην Κρήτη έχουν ήδη φτάσει η οικογένειά του και η 20μελής ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς θα αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με τα τραγούδια του, την ώρα που θα τον υποδέχεται η κρητική γη.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα