ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με Pfizer ο εμβολιασμός των παιδιών

Με Pfizer θα εμβολιάζονται τα παιδιά, σύμφωνα με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη. Όπως είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Μαζάνης, το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για αυτές τις ηλικίεςέχει πάει έγκριση εδώ και καιρό και μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα.

«Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα εμβόλια του κορονοϊού στο φυσικό χώρο των παιδιών, που είναι ο παιδίατρός τους. Είναι μία στρατηγική απόφαση ώστε να μπορέσουν οι παιδίατροι να ενημερώσουν τις οικογένειες και να πείσουν να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που είναι τόσο απαραίτητος» είπε ο κ. Μαζάνης μιλώντας στο Mega.

Από 12 ετών και άνω το εμβόλιο είναι σε δύο δόσεις, όπως και στους ενήλικες.

«Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι υποχρεωτικός. Οι παιδίατροι, είμαστε από τις πιο ευαίσθητες ειδικότητες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάτι παράνομο», πρόσθεσε ο κ. Μαζάνης.

«Δεν πρόκειται να παρουσιάσει τίποτα το παιδί, γιατί το εμβόλιο αυτό με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα», τόνισε ο παιδίατρος ερωτηθείς για πιθανές παρενέργειες που ίσως εμφανιστούν μετά από χρόνια.

«Να μην πετάνε οι γονείς τις ανησυχίες τους στα παιδιά»

«Το πως το παιδί θα βιώσει όλη αυτή τη διαδικασία φιλτράρεται μέσα από τον γονιό, το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Θα πρέπει πρώτα ο γονιός να επεξεργαστεί τις ανησυχίες του για να μπορέσει το παιδί να καθησυχαστεί μέσα από εμάς. Μην πετάμε τη δική μας ανησυχία στο παιδί» είπε από την πλευρά της η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Η κυρία Κανδαράκη υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να λέμε στα παιδιά ψέματα. Αν, δηλαδή, το παιδί ρωτήσει αν θα κλείσει πάλι το σχολείο, προτιμότερο θα ήταν να πούμε ότι δεν ξέρουμε.

Δείτε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα