ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Πότε ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης – Ποιους αφορά

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στο πότε ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκινήσει να χορηγείται η τρίτη δόση σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού», δήλωσε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται μετά από κάποιο διάστημα, αλλά δε φαίνεται να μειώνεται αρκετά».

Όσον αφορά σε ποιους θα χορηγηθεί η τρίτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως «είναι σίγουρο ότι θα πάμε σε τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και ίσως από μια ηλικία και πάνω, γύρω στα 60-65 έτη».

«Είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς»

Παράλληλα, παραθέτοντας στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί».

«Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», πρόσθεσε.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα