ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θρονιάζεται» στον Όλυμπο το εισιτήριο των 6 ευρώ

Τι λέει η πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ – Τι υποστηρίζουν οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τεμπών

«Θρονιάζεται» στον Όλυμπο το εισιτήριο

Θέση στο… «θρόνο του Δια» φαίνεται πως ετοιμάζεται να πάρει το εισιτήριο των 6 ευρώ που σχεδιάζεται να θεσπιστεί, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως φυσιολογική συνέχεια του προσχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έγινε γνωστό πριν από αρκετές ημέρες. Ωστόσο μετά το κύμα αντιδράσεων που άρχισε να ξεσπά από την αντιπολίτευση, τους ορειβατικούς και αναρριχητικούς συλλόγους αλλά και τους απλούς πολίτες κυρίως των περιοχών γύρω από τον Όλυμπο, άρχισε να γίνεται γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι επρόκειτο απλώς για ένα προσχέδιο και όχι ειλημμένη απόφαση.

Μάλιστα για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις πλέον «πέφτει» στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο ελευθέρας εισόδου στους κατοίκους των γύρω χωριών αλλά και μέτρα ευνοϊκής μεταχείρισης για τα μέλη των ορειβατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο βουνό. Ξεκαθαρίζεται πως θα προηγηθεί εκτενής διαβούλευση με όλους εκείνους που τους αφορά το ζήτημα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει ξεκάθαρη αρνητική απάντηση στο θέμα της θέσπισης του εισιτηρίου, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δήλωσαν πως πήραν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ από τον αρμόδιο υπουργό.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις της Μαρίας Παπαδοπούλου, που είναι Πρόεδρος Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Η κα Παπαδοπούλου τοποθετούμενη στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ (συγκεκριμένα το πρωινό της Δευτέρας 23 Αυγούστου στην εκπομπή «Από τις έξι»), ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συζήτηση από τον Οργανισμό που είναι καινούριος και θα είναι υπεύθυνος για τις προστατευόμενες περιοχές όλης της χώρας. Η συζήτηση είναι για να δούμε σε περιοχές όπως ο Όλυμπος, που έχει τρομερά αυξημένη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα προβλήματα που οι ίδιοι ορειβάτες και οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας έχουν εντοπίσει. Προβλήματα όπως η αθρόα συρροή αυτοκινήτων στο δρόμο που ενώνει το Λιτόχωρο με το Δρυμό, όπως τα πάρα πολλά σκουπίδια που υπάρχουν, η ασφάλεια των επισκεπτών, η συντήρηση των μονοπατιών που γίνεται κατά βάση εθελοντικά από τους ανθρώπους που περπατάνε. Άρχισε μια τέτοιου είδους συζήτηση με το Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου και τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους προβλήματα με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο για να μπορεί το ιδιαίτερο οικοσύστημα του Ολύμπου να συνεχίσει να προσφέρει αυτό που όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε περπατώντας στο βουνό».

Διαβάστε περισσότερα στο larissanet.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα