ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμιο Καμπούλ | Διπλή έκρηξη – Πληροφορίες για 13 νεκρούς

Σκηνές χάους επικράτησαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την διπλή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν. Αμερικανικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τις υπηρεσίες Υγείας του Αφγανιστάν, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι. Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι πέθαναν την ώρα που μεταφέρονταν σε νοσοκομεία της Καμπούλ

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ISIS πίσω από την επίθεση

Το Politico, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης, υποστηρίζει ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο, όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα μιας «σύνθετης επίθεσης» που προκάλεσε αρκετά θύματα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σημειώθηκε μια ακόμα έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον.

Το Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεναν και πολλοί Βρετανοί που ανέμεναν να αποχωρήσουν από την Καμπούλ.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην Καμπούλ έκανε λόγο για χαοτικές σκηνές μετά την έκρηξη, με τους Ταλιμπάν να ανοίγουν πυρ στον αέρα και να χτυπάνε τους πάντες, ακόμα και τους δημοσιογράφους, προκειμένου να απομακρύνουν τον πλήθος.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στην προσπάθεια τους να αποχωρήσουν από την χώρα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα