ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο | Ξεκινά σήμερα (23/8) η Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

Ξεκινά σήμερα η Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων – Δυνατότητα επικαιροποίησης και τυχόν διόρθωσης στοιχείων των δηλωμένων ακινήτων στο Κτηματολόγιο μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2021.

Μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, όσοι έχου δηλώσει τα ακίνητα τους στο Κτηματολόγιο, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν  ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν σσυμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:

ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ, ΠΟΡΩΝ, ΣΚΟΤΙΝΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΡΙΑΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΦΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΧΑΡΑΔΡΑΣ), ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΟΥΚΚΟΥ, ΛΑΓΟΡΡΑΧΗΣ, ΛΟΦΟΥ, ΜΗΛΙΑΣ, ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, ΡΗΤΙΝΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΤΡΙΛΟΦΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΩΝ
ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΑΧΑ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΥΔΝΗΣ, ΡΥΑΚΙΩΝ, ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

2510211500
2510220100
www.e-ktima.gr

Υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων
pieria@geoapodosi.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας