ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία | Πληρότητες άνω του 90% στα ξενοδοχεία για το 15Αύγουστο

Δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλή Τσιτλακίδη

Πιερία | Πληρότητες άνω του 90% στα ξενοδοχεία για το 15Αύγουστο

Φαίνεται πως είναι τυχεροί αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία να βρούνε ένα δωμάτιο στην Πιερία το Σαββατοκύριακο του δεκαπενταύγουστου.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Πιερίας καταγράφουν, για το διήμερο, πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες θυμίζουν εποχές προ πανδημίας και ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας για τους επιχειρηματίες του κλάδου, που είδαν την φετινή τουριστική σεζόν να ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση. Καλή είναι η εικόνα και για την επόμενη εβδομάδα, με τους ξενοδόχους να έχουν βάσιμες ελπίδες ότι και μετά τις 22 Αυγούστου, οπότε τα μέχρι στιγμής ποσοστά πληρότητας δεν είναι ικανοποιητικά, δεν θα υπάρχει μεγάλη κάμψη, αφού όλη η σεζόν στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Φέτος η Πιερία και οι ακτές της φαίνεται πως κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επισκεπτών ειδικά αυτών της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη στο voria.gr: «Είμαστε σε ρυθμούς Δεκαπενταύγουστου. Οι πληρότητες είναι άνω του 90% στα ξενοδοχεία και με τις κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής είμαστε πολύ καλά»

Παρότι και στην Πιερία η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινήσει με δυσκολίες, ο Ιούλιος κινήθηκε μεσοσταθμικά με πληρότητες μεταξύ 55 με 60%, ενώ ο Αύγουστος περίπου στο 80%. «Ένα πολύ μεγάλο νούμερο είναι από την εγχώρια αγορά, ίσως και σε ποσοστό κοντά στο 65%, δηλαδή δύο στους τρεις. Σε αυτό έχει βοηθήσει με τα έργα υποδομής η Πιερία είναι σε απόσταση τεσσάρων ωρών από όλες τις άκρες της ηπειρωτικής Ελλάδας και ουσιαστικά προσφέρει την ελκυστική αποτίμηση ποιότητας με τιμή. Εκτός από το ήλιος – θάλασσα υπάρχει και ο Όλυμπος, όπου μπορεί κανείς να αναζητήσει δροσιά. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι από λεκανοπέδιο και Στερεά Ελλάδα που έχει ανακαλύψει την περιοχή μας. Και η επόμενη εβδομάδα είναι αρκετά καλή, όμως από τις 23 Αυγούστου, όπως φαίνεται στο σύστημα κρατήσεων, αρχίζει σταδιακά η κάμψη. Άλλωστε, πάντα με την έναρξη της σχολικής περιόδου επέρχεται μία κάμψη στα νούμερα. Ελπίζουμε όμως σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και πάντα με την επιφύλαξη της καλής υγειονομικής κατάστασης», κατέληξε ο κ. Τσιτλακίδης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα