ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΣ Λιτοχώρου | Αντίθετος με τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δασικές περιοχές, μετά την 13/08

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου και δηλώνει αντίθετος με τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δασικές περιοχές, παράλληλα διακόπτει τη φύλαξη του βουνού στο δρόμο προς Αγιάννη

ΕΟΣ Λιτοχώρου | Αντίθετος με τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δασικές περιοχές, μετά την 13/08

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Λιτοχώρου εκφράζει την αντίθεση του με τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δασικές περιοχές, μετά την 13/08/2021.

Σαν σύλλογος, με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ελέγχοντας την πρόσβαση στο δρυμό για 7 συνεχόμενα 24ωρα. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας, κάθε φορά που θα χρειάζεται.
Πλέον όμως που οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες, δεν υπάρχει κατά την άποψη μας, κανένας λόγος για να συνεχιστεί η απαγόρευση πρόσβασης στο βουνό. Για το λόγο αυτό διακόπτουμε και την φύλαξη του δρόμου προς Αγιάννη.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να απαγορευεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα η πρόσβαση στη φύση, με όλα τα θετικά αποτελέσματα που απορρέουν από αυτήν. Ούτε να αντικαθίσταται η υποχρέωση της πολιτείας για πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων με μέτρα καταστολής και απαγόρευσης.

Επιπλέον, στην περιοχή μας, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον ορεινό τουρισμό. Η συνέχιση της απαγόρευσης θα είναι σοβαρό πλήγμα για την τοπική οικονομία, η οποία ήδη δοκιμάζεται από πέρυσι λόγω πανδημίας.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να εκφράσει επίσης την αντίθεση του και ζητάμε από την πολιτεία να άρει άμεσα την απαγόρευση. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας