ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίου-Ολύμπου | Αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας

Δίου-Ολύμπου | Αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι φέτος ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας σε πολλές περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μετά το ιδιαίτερα θερμό περσινό καλοκαίρι ακολούθησαν ιδιαίτερα φτωχοί σε βροχοπτώσεις φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες. Το χιόνι που έπεσε στον Όλυμπο δεν ήταν αρκετό για να τροφοδοτήσει χειμμάρους και πηγές με αποτέλεσμα σήμερα να γίνει γνωστό πως η πηγή “Τσιμπίλι” που τροφοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος του Λιτοχώρου, στέρεψε. Σύμφωνα με τους κατοίκους η συγκεκριμένη πηγή έφτανε σε αυτό το σημείο περί τα τέλη Αυγούστου άλλες χρονιές. Παράλληλα, νερό στον Ενιπέα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα εδώ και καιρό.
Ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται και στην πρώην δημοτική ενότητα Δίου με τα αποθέματα νερού να βρίσκονται σε πολύ χαμηλό, για την εποχή επίπεδο. Βασικό ρόλο εκεί έπαιξε η “εκτίναξη” των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων που έφερε και πολλαπλάσιες ανέγκες σε αρδευτικό νερό.

Σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου όπου τονίζεται ότι: “Ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το πόσιμο νερό να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Δήμου”

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες για την ορθή και κατανάλωση νερού για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το πόσιμο νερό να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Δήμου. Ήδη τα αποθέματα νερού στον Όλυμπο είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες περιόδους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους δημότες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση νερού, όπως π.χ. με λάστιχα σε δρόμους και κήπους, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με συλλογική προσπάθεια, σύνεση και λογική, χωρίς να κάνουμε κατάχρηση νερού, θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, εξοικονομώντας πόσιμο νερό, προκειμένου να μη λείψει από κανένα σπίτι.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας