ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος | Να ακούτε την επιστήμη για την πανδημία

Η ΔΙΣ απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους ναούς για να διαβαστεί την Κυριακή, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών κατά της COVID-19

Eγκύκλιο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προς όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, ώστε να αναγνωσθεί την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία στους πιστούς.

Με την εγκύκλιο, η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών, οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις κατάλληλες λύσεις, με φόντο την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Εντός της εγκυκλίου διαμηνύεται, ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας. Αντιθέτως, η Εκκλησία εμπιστεύεται την ιατρική κοινότητα, η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία, τονίζεται στην εγκύκλιο της ΔΙΣ.

Επίσης, εντός αυτής αναφέρεται ότι ο Θεός χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες. Μάλιστα, στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Κύριος τονίζει την αναγκαιότητα της ιατρικής επιστήμης, προστίθεται στην εγκύκλιο.

Σε ειδική έκδοση με τίτλο «Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», η Εκκλησία γνωστοποιεί τις ερωτήσεις που έθεσαν ιεράρχες στη σύνοδο της 13ης Ιουλίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις απορίες κληρικών και πιστών της εκκλησίας της Ελλάδας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα