ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσα είναι τα δελφίνια του Θερμαϊκού;

Η αφθονία και η κατανομή των πληθυσμών των δελφινιών της περιοχής θα μελετηθούν για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο

Πόσα είναι τα δελφίνια του Θερμαϊκού;

Η συστηματική καταγραφή και μελέτη των δελφινιών του Θερμαϊκού κόλπου άρχισε μέσω της προγράμματος Thermaikos Dolphin project.


Στα πλαίσια του έργο Thermaikos Dolphin θα γίνει μια συστηματική μελέτη για τα κητοειδή του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα θαλάσσια θηλαστικά και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Θερμαϊκός Κόλπος αποτελεί σημαντική περιοχή τόσο για τη βιοποικιλότητα όσο και για την οικονομία της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, μόνο λίγες μελέτες έχουν διεξαχθεί στην περιοχή σχετικά με τα κητοειδή. Μέσω του Thermaikos Dolphin Project, η αφθονία και η κατανομή των πληθυσμών των δελφινιών της περιοχής θα μελετηθούν για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο για είδη που εμφανίζονται τακτικά ή περιστασιακά στον κόλπο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, για την έρευνα του πληθυσμού των κητωδών της περιοχής και της χωρικής του κατανομής επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος αναγνώρισης μέσω φωτογραφιών. Ταυτόχρονα, θα καταγράφεται και η συμπεριφορά των ζώων.

To πρόγραμμα υλοποιείται από την isea με τη συνεργασία του τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του πανεπιστημίου Πατρών, του Tethys Research Institute με τη χρηματοδότηση του Sani Resort.

olympusmera.gr με πληροφορίες από το makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας