ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Εξετάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας για το ποια μέτρα θα πρέπει να επιβληθούν – Tέλος από την Πέμπτη οι όρθιοι σε μπαρ, βαριά πρόστιμα και λουκέτα

Κορωνοϊός | Εξετάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι το τέταρτο κύμα της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες Τρίτη 6 Ιουλίου στη χώρα.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσουν σήμερα για τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού και φέρεται να έχουν μέτρα στο τραπέζι για συγκεκριμένες περιοχές τα οποία θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Τα μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα

Όλα αυτά τα μέτρα θα εξεταστούν για συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο και σε καμία περίπτωση δε θα παρθούν οριζοντίως. Εξάλλου κυβερνητικά στελέχη έχουν επανειλημμένα τονίσει πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα, όπως αυτό που ήταν σε ισχύ τους προηγούμενους μήνες.

Tέλος οι όρθιοι σε μπαρ, βαριά πρόστιμα και λουκέτα

Εξάλλου, νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από Πέμπτη 8 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασηςνυχτερινά κέντρα και beach bar και εν συνεχεία μίλησε για τις αυστηρότερες ποινές που θα επιβάλλονται στους επιχειρηματίες δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως τόνισε θα μπαίνουν αμέσως λουκέτα στα μαγαζιά, όταν εντοπίζονται παραβάσεις.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες
  • Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.
  • Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα