ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεπτοκαρυά | Ξεκίνησε το summer camp για παιδιά με προβλήματα όρασης

Στη Λεπτοκαρυά φιλοξενείται φέτος το 4ο Summer Camp “Betty’s Eye” για παιδιά με αναπηρία όρασης από το Κ.Ε.Α.Τ, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας σε συνεργασία με το δήμο Δίου-Ολύμπου. Χθες η επίσημη έναρξη με την παρουσία του βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου.

Καλωσόρισμα από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Κ.Ε.Α.Τ

Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία της Λεπτοκαρυάς παραβρέθηκαν και καλωσόρισαν τα παιδιά ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος και οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Καραλής και Σοφία Ζουρζούρα καθώς και η πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου. 

Η Διοίκηση του Κ.Ε.Α.Τ. σε συνεργασία με την ομάδα εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών του, αλλά και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε να προσφέρει στους μαθητές και στους μικρούς εκπαιδευόμενους του, ό,τι στερήθηκαν ένεκα της πανδημίας: τη χαρά να βρεθούν και πάλι με τους αγαπημένους τους φίλους και τους εκπαιδευτές τους, το ομαδικό παιχνίδι, την ανθρώπινη επαφή εν γένει, αλλά και το να συνεχίσουν τις δραστηριότητές και την εκπαίδευσή τους, με χαρά και δημιουργικότητα.

Καταρτίστηκε, έτσι, ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Δίου – Ολύμπου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, τα μουσεία της περιοχής, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, το Ναυτικό Μουσείο και το Μουσείο Πετρωμάτων Λεπτοκαρυάς, με πληθώρα δραστηριοτήτων και δράσεων ευαισθητοποίησης,όπως βόλτες με το λευκό μπαστούνι, ανασκαφή στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων, οικολογική εκπαίδευση, πεζοπορία στο βουνό και γνωριμία με την χλωρίδα του τόπου, κηπουρική, παιχνίδια στην θάλασσα, ιππασία, αλλά και αθλητισμό (ποδόσφαιρο τυφλών, κολύμπι, goalball), σε συνεργασία με την PAOK Action και το Youthorama.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Καραλής πρότεινε στη διοίκηση του Κ.Ε.Α.Τ να φιλοξενείται το camp μόνιμα στη Λεπτοκαρυά. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας