ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα καούμε στον καύσωνα, θα πνιγούμε στη σκόνη

Νέο κύμα καύσωνα αλλά και σκόνης από αύριο – Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 40 ως 41 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα και 41 ως 43 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα!

Θα καούμε στον καύσωνα, θα πνιγούμε στη σκόνη

Σε θάλαμο ασφυξίας θα μετατραπεί από αύριο η Ελλάδα. Αιτία ο νέος καύσωνας που θα μας ταλαιπωρήσει σε συνδυασμό με το κύμα σκόνης από την Αφρική που θα «σκεπάσει» όλη τη χώρα.

Στην σκόνη θα πνιγεί όλη χώρα από αύριο. Το φαινόμενο της αυξημένης μεταφοράς σκόνης από την Αφρική θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας.

Από την Τετάρτη όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα όλη η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός νέου κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40- 41 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα και τους 41-43 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα νησιά θα φτάσει στους 34 βαθμούς ενώ στην Κρήτη 37 βαθμούς μέχρι την Παρασκευή.

«Η σκόνη προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική, και φτάνει στην χώρα μας μέσω της Κεντρικής Μεσογείου και της Ιταλίας. Αρκετές μεσογειακές χώρες έχουν αυξημένες τιμές, κυρίως η Ιταλία, τα Δυτικά Βαλκάνια , η Ελλάδα καθώς και η περιοχής της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Σιούτας.

Μία μικρή ανάσα θα πάρουμε το Σάββατο καθώς θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας στους 32-33 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα Κεντρικά και Νότια τους 35-37 βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα από το Σάββατο ενισχύονται οι βοριάδες, οι βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σκόνη και να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα