ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα προνόμια των εμβολιασμένων θα σχετίζονται με τη διασκέδαση και φέρνουν αντιδράσεις

Τα προνόμια των εμβολιασμένων θα σχετίζονται με τη διασκέδαση και φέρνουν αντιδράσεις

Τα «προνόμια» που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι, αυτά κυρίως θα σχετίζονται με τη διασκέδαση. Το βασικό σενάριο προβλέπει σε επιχειρήσεις (π.χ. εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κινηματογράφοι) που δέχονται μόνο εμβολιασμένους να μην υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στην πληρότητα και να επιτρέπεται η είσοδος χωρίς μάσκες.

Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις επιλέγουν να εξυπηρετούν και μη εμβολιασμένους θα παραμείνουν τα πρωτόκολλα που ήδη ισχύουν , δηλαδή αποστάσεις, μάσκες, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι κ.α. Η συμμετοχή μη εμβολιασμένων σε μαζικές δραστηριότητας- από συναυλίες μέχρι γήπεδα- θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Για την εφαρμογή του μέτρου η λύση που προκρίνεται είναι να προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο έλεγχος να γίνεται μέσω του barcode που αυτό έχει.

Η αναγγελία έγινε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τυχόν «προνόμια» σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι συνέστησε «λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν».

Αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγελε το Σάββατο ανακοινώσεις τη Δευτέρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα, σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Ωστόσο, τα σχέδια αυτά προκαλούν αντιδράσεις, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για αχαρτογράφητα νερά. Οι επιχειρήσεις χτυπούν καμπανάκι , σημειώνοντας πως μπορεί να φτάνουν στα μαγαζιά μεικτές παρέες (εμβολιασμένοι και μη) και τότε θα πρέπει να κάνουν διαχωρισμό και να διώχνουν πελάτες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα