ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλυμπος | Ο άθλος του Θωμά που βγήκε νικητής μετά 127 ώρες «μάχη» με τη φύση και τον εαυτό του!

Σε 127 ώρες ο Θωμάς Πουρλίδας από τη Θεσσαλονίκη έτρεξε 350 χιλιόμετρα και έκανε 27.000 μέτρα ανάβασης στον Όλυμπο, αγωνιζόμενος διαδοχικά σε τέσσερις από τους πιο σκληρούς αγώνες βουνού που υπάρχουν στην Ελλάδα!

Ο Θωμάς Πουρλίδας, ένας 42χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος από τη Θεσσαλονίκη με οικογένεια, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει πρόσωπο στη λέξη υπέρβαση. Χρειάστηκε 127 ώρες, 350 χιλιόμετρα και 27.000 μέτρα ανάβασης στις απόκρημνες πλαγιές του Ολύμπου, για να βάλει τη δική του σφραγίδα σε ένα μοναδικό αγωνιστικό άθλο, τον Olympus Pilgrim Trail. Μέρα και νύχτα σ΄ ένα διαρκή αγώνα σωματικής και ψυχικής αντοχής έτρεξε διαδοχικά τέσσερις ορεινούς αγώνες στον Όλυμπο, το Mythical, το Gulag, το Lost Trail και τον Ρόγκα, που έχει εμπνευστεί ένας άλλος ξεχωριστός αθλητής του ορεινού τρεξίματος ο Λάζαρος Ρήγος.

Η προσπάθειά του ήταν τρομερή. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις αγώνες οι περισσότεροι αθλητές απ΄ όσους παίρνουν μέρος δεν καταφέρνουν καν να τους ολοκληρώσουν.

Για να τα καταφέρει όμως ο Θωμάς Πουρλίδας, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, χρειάστηκαν 10 μήνες εντατικής και στοχευμένης προετοιμασίας. «Από το 2012 ασχολούμαι με το ορεινό τρέξιμο αλλά αυτό ξεπερνούσε κάθε τι που είχα κάνει. Πριν ένα χρόνο περίπου είχα πάρει μέρος σ΄ ένα αγώνα στο Χονγκ Κόνγκ, κι εκεί αποφάσισα να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα. Τέσσερις πολύ δύσκολους αγώνες σε έναν…» είπε στο makthes.gr o κ. Πουρλίδας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα