ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτό το σύνολο των ξενοδοχείων της Πιερίας το 3ήμερο – Σχετικά αυξημένες οι πληρότητες

Πιερία | Δειγματοληψίες νερού από τις ακτές κολύμβησης
Ανοιχτό το σύνολο των ξενοδοχείων της Πιερίας το 3ήμερο – Σχετικά αυξημένες οι πληρότητες

Σχετικά αυξημένες είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία που λειτουργούν στον νομό Πιερίας, ενώ υποτονικός είναι και ο ρυθμός των κρατήσεων και είναι άγνωστο αν αυτές τελικά μετουσιωθούν σε πραγματικές αφίξεις.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που διανύουμε το σύνολο των ξενοδοχείων στο νομό Πιερίας έχει ανοίξει με τις πληρότητες να είναι σχετικά αυξημένες και να αγγίζουν το 45%. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί ξενοδόχοι που από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου έχουν ελάχιστες κρατήσεις και περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα τις ημέρες που ακολουθούν.

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στην Ελλάδα με αρνητικό rapid test (48 ωρών) και υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά άνω των 12 ετών αποτελούν θετικά νέα, η κατάσταση στα βόρεια σύνορα της χώρας δεν είναι καλή. Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις χερσαίες εισόδου της χώρας είναι, σε πολλές περιπτώσεις, λιγότεροι από αυτούς που εργαζόταν σε φυσιολογικές συνθήκες. Όπως γίνεται αντιληπτό οι πρώτοι νομοί που πλήττονται είναι η Πιερία και η Χαλκιδική.

Η πολύωρη καθυστέρηση στα βόρεια σύνορα της χώρας φέρνει ουρές χιλιομέτρων και μεγάλη ταλαιπωρία για τους βαλκάνιους επισκέπτες της περιοχής. Παράλληλα το μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά από τη ρουμανική αγορά, δεν μεταφράζεται σε κρατήσεις και ήδη τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα εμφανίστηκαν σε τουριστικές ιστοσελίδες πολλών βαλκανικών χωρών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα