ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος | Έως 19 Ιουνίου τα δωρεάν self tests από τα φαρμακεία

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος | Έως 19 Ιουνίου τα δωρεάν self tests από τα φαρμακεία

Την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 19 Ιουνίου 2021 αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο καλύπτουν όπως λένε τις ανάγκες για την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η κυβέρνηση για την διάθεση τους.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, ο κλάδος ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία με υψηλό κόστος χρόνου και εξαντλητικής προσωπικής εργασίας για να στηρίξει την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Η συμφωνία που υπέγραψαν όπως λέει, με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης προέβλεπε την υλοποίηση του έργου αυτού μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Τώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας και βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν Self test μέχρι τις 19 Ιουνίου 2021.

Την απόφαση αυτή του ΔΣ του ΠΦΣ οφείλουμε όλοι να την τηρήσουμε. Με τον τρόπο αυτό καλύπτουν τις ανάγκες για την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η κυβέρνηση για την διάθεση τους και συμπληρώνει. “Σε σχέση με την κυβέρνηση θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς από την πλευρά μας τηρήσαμε στο ακέραιο την μεταξύ μας συμφωνία. Έτσι και η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της επίσης στο ακέραιο”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα