ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός κινδύνου μάνα και κόρη που έπεσαν σε χαράδρα με το αυτοκίνητό τους

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης η 51χρονη μητέρα και η 36χρονη κόρη της που ανασύρθηκαν από χαράδρα στη θέση “Καρακόλι” στα Φωτεινά Πιερίας.

Τα ίχνη των δύο γυναικών χάθηκαν την Κυριακή ενώ μόλις χθες ξεκίνησε η αναζήτησή τους όταν η αδελφή της 51χρονης μητέρας απευθύνθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης όπου διαμένουν. Ευτυχώς το στίγμα του κινητού “έδωσε” την ακριβή θέση του αυτοκινήτου και άμεσα άνδρες της Π.Υ και της ΕΜΑΚ έστησαν τη δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης των δύο γυναικών που έμειναν για περίπου τρία 24ωρα τραυματισμένες σε μεγάλο βάθος χωρίς να μπορεί να τις εντοπίσει κανείς.

Οι δύο γυναίκες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο ενώ χθες το βράδυ η 36χρονη διακομίσθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης απ΄όπου και επέστρεψε και νοσηλεύεται πλέον μαζί με τη μητέρα της σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Το ρεπορτάζ

Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν σε ΙΧ το οποίο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε στο κενό, διακομίσθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης με την 36χρονη κοπέλα, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, να είναι πιο βαριά τραυματισμένη, μάλιστα χρειάστηκε να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση καθαρισμού τραύματος στην κοιλιακή χώρα.

Τις δύο γύναίκες αναζήτησε η αδερφή της 51χρονης μητέρας η οποία απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησής τους. Το σημείο όπου βρίσκονταν έδωσε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της μητέρας που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι και οι δύο εκτινάχθηκαν εκτός του αυτοκινήτου.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν κυρίως για τους λόγους που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς η αρχική του διαδρομή ήταν περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και πώς σε ένα θεωρητικά εύκολο σημείο του δρόμου, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Μάλιστα στην άσφαλτο δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος που θα υποδήλωναν ενδεχομένως την προσπάθεια της οδηγού να αποτρέψει την εκτροπή του αυτοκινήτου από το δρόμο. Ίσως κάτι να την αιφνιδίασε

Για την ανάσυρση των δυο γυναικών στήθηκε μία δύσκολη επιχείρηση με τη συμμετοχή 9 πυροσβέστών με τέσσερα οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν και  4 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ με ορειβατικό εξοπλισμό.

Ξύπνησαν μνήμες

Το συγκεκριμένο ατύχημα ξύπνησε μνήμες από το Νοέμβριο του 20 19 όταν στην ίδια περιοχή, λίγο πιο ψηλά, έχασαν τη ζωή του μια μάνα με την 17χρονη κόρη της η οποία ήταν επίσης άτομο με ειδικές ανάγκες, όταν κατά τον ίδιο τρόπο το αμάξι που οδηγούσε η μητέρα βρέθηκε στο γκρεμό από μεγάλο ύψος. Και τότε οι δύο γυναίκες ήταν αγνοοούμενες για 10 περίπου μέρες αλλά όταν εντοπίστηκαν ήταν αργά καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση είχαν σκοτωθεί ακαριαία. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας