ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 29/5 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με όλα τα εμβόλια

Από 29/5 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με όλα τα εμβόλια

Ανοίγει στις 29 Μαΐου η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34, που σήμερα εμβολιάζονται με το AstraZeneca. Έτσι, θα μπορούν να εμβολιάζονται με τα διαθέσιμα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εμβολιασμού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, ήδη έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού, που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, σήμερα θα ξεπεραστούν οι 5.2 εκατ. εμβολιασμού.

Ο υπουργός μίλησε για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο επταήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρούν σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας