ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests | Υποχρεωτικά από αύριο Δευτέρα (24/5) για όλους

Self tests | Υποχρεωτικά από αύριο Δευτέρα (24/5) για όλους

Περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι δωρεάν self tests μέσω των φαρμακείων, καθώς πλέον από τη Δευτέρα θα διατίθενται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου και έως το Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Η ισχυρή σύσταση είναι το self test είναι να γίνεται στις αρχές κάθε εβδομάδας, οι έλεγχοι γίνονται κατά τεκμήριο στο τέλος της εβδομάδας.

Tags

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας