ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός | Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμένουν οι ξενοδόχοι διευκρινίσεις για το άνοιγμα των Ευζώνων

Όπως επίσης και τη συστηματοποίηση των λεπτομερειών εισόδου των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα

Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμένουν οι ξενοδόχοι το άνοιγμα των Ευζώνων
Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων

Κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία στιγμή περιμένουν οι ξενοδόχοι της Πιερίας και άλλων νομών της Βόρειας Ελλάδας για το τι τελικά θα γίνει με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων.

Ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων αποτελεί την κύρια είσοδο των Σέρβων τουριστών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης δήλωσε στο olympusmera.gr (δες ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ) αναμένεται μέχρι και την τελευταία στιγμή να δοθούν λύσεις και διευκρινίσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική – και όχι μόνο – τουριστική αγορά και την είσοδο στη χώρα των Σέρβων τουριστών που αναμένονται να επισκεφτούν τη Βόρεια Ελλάδα, κατά κύριο λόγο την Πιερία και την Χαλκιδική, μέσω των οδικών αξόνων.

Ο κύριος Τσιτλακίδης έθεσε το θέμα των PCR test που απαιτούνται για τα παιδιά από την ηλικία των 5 ετών και άνω τόσο κατά την έξοδο από τη Σερβία, όσο και κατά την επιστροφή από τις διακοπές. Αυτό εκτοξεύει το κόστος της επίσκεψης κατά 150 € το άτομο. Ο κύριος Τσιτλακίδης επεσήμανε επίσης την ανάγκη για τη δημιουργία fast lines για τους εμβολιασμένους επισκέπτες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, την Παρασκευή 14 Μαΐου η χώρα μας «ανοίγει» τον τουρισμό χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί, μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εάν όντως θα ανοίξουν τα σύνορα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων και μάλιστα υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνεται η είσοδος στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, δεκτή έγινε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić.

2021.05.13 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρωθυπουργό της Σερβίας, Ana Brnabić. Αθήνα, 13 Μαρτίου 2021 (Γραφείο τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

 «…αυτές τις μέρες η Ελλάδα ανοίγει επίσημα τα σύνορά της για τον τουρισμό και θα δεχόμαστε, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς καραντίνας, επισκέπτες που είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ, είτε PCR είτε αντιγόνου Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα. Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία.

Γνωρίζω πως οι ομάδες μας εργάζονται από κοινού με στόχο να συστηματοποιήσουν τις λεπτομέρειες, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα να περάσω σε εσάς και στον λαό της Σερβίας το μήνυμα ότι ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι.» τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στην απάντησή της η Πρωθυπουργός της Σερβίας αναφέρθηκε στο θέμα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων λέγοντας: «Από ό,τι καταλαβαίνω, ο συνοριακός σταθμός Ευζώνων θα ανοίξει στις 14 του μηνός» με τον κύριο Μητσοτάκη να απαντά: «Θα είναι ευκολότερο για όσους έχουν εμβολιαστεί καθώς, ασφαλώς, θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία της ταυτοποίησης».

Πέρα από τα παραπάνω, επίσημα δεδομένα δεν υπάρχουν ακόμη. Τελευταία ελπίδα για τους ξενοδόχους αποτελεί η αυριανή ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε Παρασκευή και την οποία αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας