ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεζόδρομος-χθες | Μπλόκα της αστυνομίας το βράδυ για την αποτροπή συγκέντρωσης νεαρών

Μπορεί τα καφέ και τα εστιατόρια να έχουν ανοίξει, ωστόσο νεολαίοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται, μεταμεσονύχτιες ώρες-και πάντως μετά το πέρας του ωραρίου-δίνοντας διαδικτυακά ραντεβού στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης. 

Φωτό αρχείου

Σύμφωνα με αυτοπτες μάρτυρες νεαρά άτομα συγκεντρώνονται στον κεντρικό πεζόδρομο, στο ύψος της Τσιμισκή, όπου έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο στέκι από την περίοδο της καραντίνας. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα προηγούμενα βράδια μπήκαν ακόμη και με αυτοκίνητο μέσα στον πεζόδρομο βάζοντας δυνατή μουσική με τις εικόνες να έχουν κυκλοφορήσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η αστυνομία τις πρώτες μέρες της επανεκκίνησης των καφέ και των εστιατορίων είχε διακριτική παρουσία και περιοριζόταν σε συστάσεις προκειμένου να διαλύσει τις συγκεντρώσεις της νεολαίας ωστόσο χθες το βράδυ, στο κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν το σημείο δημιουργώντας μπλόκα περιμετρικά των οδών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στον εμπορικό κόσμο του πεζόδρομου καθώς, όπως καταγγέλουν έμποροι, έχουν προκληθεί βανδαλισμοί και φθορές σε περιουσίες. 

Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλος καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ειδικά οι νέοι, σε αυτά τα υπαίθρια, αυτοσχέδια στέκια δε φορούν μάσκα. 

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Επιτέλους.. Καταντήσαμε σαν τον Λαγανά.. Κατουρούσαν μέσα στις πολυκατοικίες σαν τα ζώα..