ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία άνοιξε η εστίαση στην Πιερία

Πως θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία άνοιξε η εστίαση στην Πιερία

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον άνοιξε η εστίαση και στην Πιερία.

Τα θέματα που υπάρχουν για πελάτες και επαγγελματίες είναι πρώτον η «απουσία» μουσικής και το «μειωμένο» ωράριο λειτουργίας.

«Τα πρώτα βήματα έγιναν και έγιναν σωστά και διακριτικά», δηλώνουν στο olympusmera.gr άνθρωποι της αγοράς και συμπληρώνουν: «Μετά από 6 μήνες που τα μαγαζιά μας ήταν κλειστά, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Για όλους εμάς ήταν σαν να ανοίγαμε τα μαγαζιά μας από την αρχή». «Θέλουμε και ελπίζουμε να μην ξανακλείσουμε ποτέ γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για όλους», καταλήγουν.

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης

Αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεχτικοί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης. Ο ίδιος παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών τόσο για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην εστίασης, αλλά και για το πότε θα επιτραπεί η μουσική.

«Αναμένονται 2,5 εκατ. εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο. Ξεκινά και το μονοδοσικό εμβόλιο σήμερα της Johnson & Johnson. Αλλά όλα τα εμβόλια είναι καλά, όποιο εμβόλιο μπορούμε να κάνουμε, ας το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα.

Επίσης υπογράμμισε ότι: «το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα. Αυτό δείχνει την ατομική ευθύνη. Η πολιτεία θα συνεχίζει να στηρίζει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις όσο χρειάζεται μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας