ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα με περιορισμούς και από Δευτέρα χαλάρωση με το άνοιγμα της εστίασης

Πάσχα με περιορισμούς και από Δευτέρα χαλάρωση με το άνοιγμα της εστίασης

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, αλλά και περιορισμούς λόγω της πανδημίας εορτάζεται το Πάσχα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ).  Από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό θα γίνει πιο αισθητή.

Οι πολίτες πάντως, για τις επισκέψεις στα σπίτια και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ειδικότερα, υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο, ενώ συστήνεται σε όλους η διενέργεια self-test. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο εντός της περιφέρειας κατοικίας και γίνεται με την αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 10 το βράδυ.about:blank

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας, η αναστάσιμη ακολουθία έγινε στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου στο προαύλιο των εκκλησιών, με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00 και επαναλειτουργεί η εστίαση μετά από έξι μήνες χωρίς μουσική, αλλά με σύσταση για μάσκες για τους πελάτες.

Σήμερα, αύριο και την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα